lauantai 3. tammikuuta 2009

Pinaattiletut (2 annosta)

Olin etenkin peruskoulussa erittäin suuri pinaattilettufani, kun muu kasvisruoka oli tasoltaan todella kehnoa, niin pinaattiletuissa sentään oli jotain makua. En kuitenkaan itse ole syystä tai toisesta ikinä vaivautunut pinaattilettuja kotona tekemään, mutta tänään ylitin itseni.

Jos pinaattia ei halua käyttää, niin kotimainen hyvä vaihtoehto on nokkonen jota on helppo itse käydä keräämässä aikaisin keväällä. Pinaatin hinnasta en osaa sanoa, koska käyttämäni yksilö on lojunut kaapissani jo jonkin aikaa, Helsingin Vii Voanista se on kuitenkin ostettu. Soijajauhot puolestaan maksaa 2,50 € 300 gramman pussi Ekokauppa Ekolossa. Pohjana reseptille käytin täällä toisena mainittua reseptiä.

Tarvitset:
- 5 dl kauramaitoa
- 0,5 dl hiivaleipäjauhoja
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl soijajauhoja
- 0,5 dl kaurahiutaleita
- pinaattia/nokkosta (itse käytin n. puolet 400 gramman pinaattipurkista)
- suolaa
- rasvaa taikka öljyä paistamiseen

Toimi näin:
Sotke kauramaidon joukkoon kaikki jauhot ja muut ainekset. Puristele pinaatista ylimääräistä nestettä pois, jos se on kovin vetistä. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota puolisen tuntia. Kaiva sitten paistinpannu esille ja laita siihen rasvaa taikka öljyä. Lorauta sopiva annos lättytaikinaa ja käännä sitten kun lätty on sopivan kiinteytynyt (= taikina muuttunut vihreämmäksi myös raa´alta puolelta, ja ruskettunut toiselta).
Itse feilasin ensimmäisen letun täydellisesti, koska omistamani paistinpannu on iso ja koin pakottavaa tarvetta kaataa siihen paljon taikinaa että siitä tulisi oikein iso lätty. Tämä arvatenkin epäonnistui, ja sain aikaiseksi ennemminkin erikokoisia möykkyjä... Seuraavalla yrityksellä tajusin että vaikka paistinpannu on iso, niin siinä voi tehdä pienempiäkin lettuja, kun ei vaan kaada sitä taikinaa siihen niin hirvittävää määrää. Tämä osoittautui hyväksi tavaksi saada ehjiä lettuja.

Nauti puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti