tiistai 27. tammikuuta 2009

Kikhernemunakas


Tämä on varsinaista pikaruokaa! Sen valmistamiseen ei kulu kuin hetki, ja täytteitä voi vaihdella mielentilan mukaan. Siivutettu tomaatti toimii esimerkiksi mainiosti. Sen huomasin kyllä, että mausteita saa laittaa reilusti että ne maistuvat.

Kikhernejauhot maksaa Ekolossa 6,50 € 500 grammaa, ja joistain luomukaupoistakin niitä pitäisi löytyä. Halvimmalla olen löytänyt niitä kuitenkin Silkkitieltä Jyväskylästä, jossa kilo maksoi vain kolme euroa.

Tarvitset:

1 dl kikhernejauhoja
1 dl vettä
1/2 paprika
1/2 sipuli
herkkusieniä
öljyä paistamiseen
reilusti mausteita

Tarvikkeiden löytämisen jälkeen:
Pilko sipuli ja paprika, laita ne sitten pannulle kuulottumaan.
Sotke sillä välin kikhernejauhot ja vesi keskenään, lisää mausteet. Kun sipuli on saanut sopivasti väriä itseensä, lisää gramjauho-vesi -seos pannulle. Anna paistua pari minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt, käännä se sitten ympäri ja anna paistua vielä hetki.

4 kommenttia:

 1. Kikhernemunakas on kyllä parasta arkiruokaa! Paistan itse yleensä kikherneistä letun, jonka täytän salaatilla, tomaatilla, kurkulla ja soijajogurttikastikkeella.

  Turussa kikhernejauhoja saa edullisimmin Brahenkadulla sijaitsevasta Siwaily-etnokaupasta, jossa kilo maksaa 2,30€.

  VastaaPoista
 2. ^ Tuota täytyykin kokeilla! Miten teet soijajogurttikastikkeen?

  Täytyy pitää mielessä tuo kauppa kun seuraavan kerran Turkuun päätyy, on aika halpaa verrattuna vaikka noihin Ekolon hintoihin.

  VastaaPoista
 3. Kikhernejauhot Helsingin Hakaniemen metroasemalla olevasssa etnokaupassa maksoi muistaakseni 2,90 paketissa lukee "Gram Flour" ja on naisen kuva. Luulisin että hkin Hämeentiellä olevissa etnokaupoissa on suunilleen saman hintaista.

  Kikherne munakas on kyllä ihan parhautta! :) Itse tykkään laittaa niihin erityisesti maustettuja herkkusieniä ja tomaattia tai oliivin paloja ja hernemaissipaprikaa (mihimpä ei hernemaissipaprika sopisi...jotkut ihmettelevät ruokailutottumuksiani).

  Teillä on on tosi hyvä blogi! en yleensä lue ruokablogeja kun niissä on yleensä niin vaikeita ja outoja ohjeita.

  VastaaPoista
 4. ^ Kiitos vinkistä! Täytyy pitää tuo mielessä. Täähän on hyvä tapa saada vinkkejä mistä saa halvalla aineksia :)

  Kiitos kehusta! Minäkään en tykkää sellaisista ruokablogeista jossa käytetään paljon vaikka outoja aineksia, eikä kerrota mistä niitä saa ja paljon maksaa. En muutenkaan tykkää useimmiten tehdä liian monimutkaista ruokaa. Kiva että muillakin on samanlaisia mieltymyksiä :)

  VastaaPoista