sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Pinaattikeitto (n. 6 annosta)


Pinaatti-intoiluni jatkuu jo toista päivää. Siksipä päädyin tekemään pinaattikeittoa Härkäpapua sarvista -kirjan reseptiä seuraillen.
Keitosta tuli ehkä hippusen liian juoksevaa makuuni, mutta se saattanee johtua siitä etten erityisen tarkasti yleensä aineksia mittaa.

Tarvitset:
- kaksi lorausta öljyä
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 2 l kauramaitoa
- n. 600 grammaa pinaattia (itse käytin tölkkipinaattia, pakastettu käy varmasti ihan yhtä hyvin) tai nokkosta
- reilu 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 4 tl persiljaa (kuivattua)

Toimi näin:
Kuumenna öljy pannulla ja lisää vehnäjauhot, sekoita. Siirrä sitten kattila pois levyltä ja lisää kauramaito sekoitellen välillä. Ohjeessa kehotettiin lisäämään maito kahdessa erässä, mutta en ymmärtänyt sen pointtia, taukohan kyllä siinä tuli kun toisen kauramaitopurkin availi…
Siirrä sitten kattila takaisin levylle ja kiehauta. Lisää pinaatit ja mausteet ja keittele sitä muutama minuutti.

3 kommenttia:

  1. Hmm... tätä minä olen aina epäillyt. Opiskelijat eivät nuku öisin!!!

    VastaaPoista
  2. ^ Ehkä sitten olen jotenkin viallinen yksilö, mutta kyllä minä ainakin nukun yöni ihan hyvin ja niin surullista kuin se onkin niin vain yöaikaan. Niin kuin sanotaan: aamuvirkku, illan torkku. :)

    VastaaPoista
  3. Löysin tieni tänne blogilistan kautta. Kiva ja hyödyllinen blogi!

    En olekaan tehnyt aikoihin pinaattikeittoa...

    VastaaPoista