tiistai 10. maaliskuuta 2009

Välipala smoothie (n. 4 dl)

Smoothieita on tehty viimeaikoina myös muissa blogeissa, esimerkiksi Sebastian ja Solveigin keittiössä ja Appelsiineja ja hunajaa -blogissa. Minä laitan nyt kuitenkin oman versioni, joka on enemmän välipalamainen kuin herkuttelu smoothie. Minusta näiden teossa ei kuitenkaan kannata liiaksi noudattaa mitään ohjeita: tekee niillä aineilla mitä kotona silloin sattuu olemaan, ja sen mukaan mistä tykkää.

Halpaa tämän teko on, jos on syksyllä marjastanut ja pakastimessa on vielä marjoja jäljellä, ja jos käyttää niitä kaupan hedelmiä jotka kulloinkin on edullisia - tai dyykkaa jos sellaista uskaltaa harrastaa.
Kauraleseet maksaa luomuna 1,69 €/500 g, näitä löytyy aika pienistäkin ruokakaupoista. Litran soijamaitopurkki maksaa 2,39 € pienestä lähikaupasta, (kuorelliset) hampunsiemenet maksaa Ekolossa 2,4 €/200 g.

Tarvitset:
1-1,5 dl soijamaitoa
appelsiini
n. 10 kpl mansikoita tai muita marjoja vastaava määrä
1 rkl puolukoita (näiden sijaan voisi kokeilla myös tyrnejä?)
reilu 1 rkl kauraleseitä
1/2 rkl hampunsiemeniä

Tee näin:
Kaada soijamaito sekä kauraleseet ja hampunsiemenet kannuun (sen kokoiseen kannuun, että siihen mahtuu sauvasekoitin). Sulata sitten mansikoita hetki mikrossa niin että ne on sen verran pehmentyneet että sauvasekoitin puree niihin, mutta ei kuitenkaan ole lössöä. Laita sitten mansikat ja puolukat kannuun. Pilko appelsiini joukkoon ja sekoita massa sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoa heti.

Jos käytät sulia marjoja niin voit pitää appelsiinia puoli tuntia pakastimessa ennen smoothien tekoa, se tuo smoothieen raikkautta.

4 kommenttia:

  1. Pitääpä itsekin kokeilla hampunsiemeniä pirtelössä!

    VastaaPoista
  2. Pakko kysyä että onko kuvan kukkalasi jostain 70-luvulta? Sain nimittäin äidiltäni aivan identtisiä :D

    VastaaPoista
  3. En kyllä osaa sanoa. Ostin noi kirpparilta, joten saattaa hyvin ollakin. Aika retro tuo kukkakuvio kuitenkin on :D

    VastaaPoista