maanantai 30. maaliskuuta 2009

Tempehpekoni

VAROITUS: TÄMÄN RESEPTIN KOKEILU VAATII ENNAKKOLUULOTTOMUUTTA TAI HITUSEN ROHKEUTTA!

Kokeilin tänään ensimmäisen kerran elämäni aikana tempehiä. Olin hyvinhyvin ennakkoluuloinen, ja maistaessani sitä olin jo varma siitä että en ikinä saa sitä suustani alas, vaikka en vielä tähän mennessä ole nirsoillut minkään ruuan kanssa noin tositilanteessa. No, niin kävi että siivutin sitä leivän päälle että syöminen helpottuisi ja haukkasin...

...Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, makunystyräni eivät kiljuneet, eivät huutaneet jeetä eikä eitä. Yllätyin kuinka neutraalin makuista tempeh oikeasti on! Tulen varmasti kokeilemaan sitä myös jatkossa eri muodoissa.

Koska kuitenkin olen kuullut niin paljon kauhutarinoita tuosta soijapavuista tehdystä herkusta, niin suosittelen että tämä ei olisi kenellekään vege-ennakkoluuloiselle ensimmäinen erikoisempi kasvisateria, sillä tuskin ihan jokainen kuulemani haukku tästä elintarvikkeesta on päästä keksittyä propagandaa.


Itse tempehpekonin valmistin Kurpitsamoska -blogin ohjeen mukaan, joten en sitä tähän erikseen kirjoita.
Luulen että yksi hyvin olennainen juju tuon tempehin maussa on sen höyrystäminen, joten sitä ei kannata unohtaa ainakaan näin ensimmäistä kertaa kokeillessa. Itse myös annoin sen marinoitua vuorokauden, ihan näin varmuuden vuoksi.

Tempehin hintaa en varmuudella osaa teille kertoa, koska itse sain sitä pari pakettia lahjaksi. Suunnilleen pari euroa, tai vähän päälle (400 gramman paketti) se kuitenkin taitaa maksaa etnokaupoissa, joten ei hinnaltaan päätä huimaa. Helsingin Vii voanista sitä ainakin löytyy, ja muistakin aasialaisista kaupoista kylmähyllyiltä sitä kannattaa käydä etsimässä.

Kehotan lämpimästi kaikkia pudottamaan ennakkoluulonsa ja maistamaan tempehiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti