tiistai 17. maaliskuuta 2009

Pikaruokaa, osa 1


Viimeisen seitsemän viikon ajan työaikani ovat olleet luokkaa 12-19 tai 14-21. Joskus on tullut kiire, enkä ole ehtinyt syödä kotona, vaan syönyt pelkkää leipää tai vastaavaa. Työharjoittelupaikallani on kuitenkin ollut hyvät ruuanlaittomahdollisuudet, joten ajattelin tehdä tällaisen vähän erikoisemman sarjan. Vaikka jotkut aikaisemmat reseptit ovatkin olleet nopeita tai helppoja tehdä, tämä keskittyy lähinnä "kaupasta lautaselle" -ruokiin, reseptejä hätätapauksiin. Nämä eivät ole järin terveellisiä, mutta vievät suurimman nälän ja lataavat virtaa loppupäiväksi.

Eilen tein ihan onnistunutta mössöä, jota pystyin tekemään varsinaisen ruokatuntini puitteissa. Ostin siihen:

paketin nuudeleita (mama-nuudelit käyvät hyvin) (o,47)
paseerattua tomaattia (o,39 €)
pieni purkki herkkusieniä (o,49 €)
soijarouhetta ja soijasuikaleita (olin jo aikaisemmin ostanut hätävaraksi työpaikalleni näitä soijatuotteita, kumpaakaan et tarvitse kuin vain kourallisen)
mausteita, öljyä (soijakastiketta ja öljyä löytyi työpaikan jääkaapista, joten nämä sain ilmaiseksi)

Keitä soijasuikaleet ja paista ne pannulla. Käytä sitten samaa kattilaa keittääksesi nuudelit. Lisää nuudeleiden joukkoon noin puoli desiä soijarouhetta ja anna kiehua keskilämmöllä. Herkkusienien kohdalla saat valita, keitätkö ne nuudeleiden kanssa vai paistatko ne pannulla. Ota huomioon, että sienet ovat herkkiä räiskymään, että jos päätät paistaa pannulla, paista vasta kun soijasuikaleet ovat mielestäsi melkein valmiita. Paseerattu tomaatti menee hyvin soijasuikaleiden kanssa, lisää tämäkin vasta paistamisen loppuvaiheessa, ja vähennä hiukan lämpöä.

Jos haluat olla säästeliäs, kaada nuudeleiden liemi mukiin ja nauti ruuan kanssa. Kunhan nuudelit ovat suhteellisen kuivia nautittavaksi, koska ainakin minusta soijasuikaleet mössääntyvät kun niistä tulee liian kosteita. Muista aina varmistaa, että kaikki liedet ovat pois päältä, kun lopetat ruuanlaiton. Mätä kaikki mahdollinen lautaselle ja ahmi nälän korventamiin kitusiisi nautinnolla. Itse en jaksanut omaa annostani syödä kokonaan, sen verran massiivinen mättö tästä tuli. Kannattaa siis olla säästeliäs täyttävien ruoka-ainesten kanssa, mikä tässä tarkoittaa soijarouhetta, soijasuikaleita ja herkkusieniä. Hyvää tästä kuitenkin tuli, etenkin soijasuikaleisiin sekoitettu paseerattu tomaatti toimi todella hyvin.

On tämä ainakin halvempaa kuin jos olisit ruokatunnillasi juossut McShittiin, Raxshittiin, Roshottiin tai vastaavaan. Ainut pikaruokapaikka, jota voin oikeastaan suositella, on Subway, mutta patongit siellä ovat kalliita, eivätkä kasvispihvit tietääkseni ole vegaanisia. Ainut vegaaninen vaihtoehto on pelkillä kasviksilla, mikä ei vielä minua saa jaksamaan seitsemän tunnin työpäivää. Kannattaa ostaa itselleen hätävarapaketti, jos et ehdi kotona syömään tai työpaikallasi ei muuten ole erillistä ruokahuoltoa.

2 kommenttia:

  1. Aivan loistava blogi teillä! Törmäsin tänne ensimmäistä kertaa ja voin sanoa että suosikkeihini pääsitte heti :) Ite olen ollut vegaani n. 1v verran, ja kaipaan todella helppojen pikaruokien ohjeita! Teen useimmiten kiireessä ainoastaan kikhernemunakasta salsatäytteellä..

    VastaaPoista
  2. ^ Kiva kuulla että tykkäät! Mutta onneksi kikhernekäs on tosi mainio pikaruoka, vaikka toki vaihtelukin on aina kivaa ;)

    VastaaPoista