sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Herkkukeksit

Joo en, en ole ihan vielä kyllästynyt kokeilemaan soijajogurtin käyttöä leivonnassa. Tänään testasin millaista olisi jos aiemmin täällä tehtyjen suklaahippukeksien päälle laittaisi soijajogurttilevitteen. Onnistui hyvin!

En siis reseptiä sen tarkemmin ala kirjoittelemaan kun se täällä on jo aiemmin julkaistu.
Keksit kyllä tällä kertaa muotoilin pellille niin että reunat estäisi mahdollisesti karkaamishaluisen soijajogurtin leviämisen, kiltisti se kuitenkin pysyi keksien päällä.
Suklaahiput laitoin tällä kertaa keksien sijaan soijajogurtin (en mitannut aineita, mutta koko keksimassan päälle ehkä meni jotain 250 -300 g jogurttia) joukkoon, ja keksitaikinaan lisäsin tämän sijaan vähän kaakaojauhetta. Suklaahippujen lisäksi jogurttiin sotkin myös vähän vaniliinisokeria ja tavallista sokeria. Kun olin ensimmäisen pellillisen laittanut uuniin niin sotkin jogurttimassaan vielä vähän kaakaojauhetta, mistä tuli päälliseen kaunis väri.

4 kommenttia:

  1. Nämähän näyttävät ihan Doris-kekseiltä, joista tykkäsin lapsena ihan hulluna! Näitä täytyy varmaan testata.

    VastaaPoista
  2. ^ Dorikset oli yksiä minunkin lemppareita lapsena! Yhdennäköisyyttä kieltämättä on. Tuo soijajogurtti ei kyllä vastaa ihan mielikuviani Doris-keksien täytteestä, soijajogurtti on liian pehmeää/sileää. Mutta olipa kuitenkin ihanan makeata ja vegaanista, mikä on pääasia ;)

    VastaaPoista
  3. Ihania ohjeita teillä! Opiskelijan kukkarolle sopivia ja ympäristövalveutuneet ohjeet. Kiitos!

    VastaaPoista