perjantai 13. maaliskuuta 2009

Tofusienipihvit (5 annosta)

Petri tykkäsi näistä kuulema ihan sikana. Minulle näistä tuli jotenkin etäisesti mieleen kalapullat, vaikka siitä on varmaankin kahdeksan vuotta kun olen viimeksi sellaisia syönyt, enkä kyllä ymmärrä mikä näissä minua kalapullista muistuttaa. Heh.
Massasta on myös helppo tehdä pyöryköitä, jos energia riittää niiden tasaiseksi paistamiseen.

Tavitset:
- 500 g tofua (Helsingin Vii Voanista 1,5 €)
- 2 sipulia
- n. 300 grammaa pakastettuja karvarouskuja
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl soijajauhoja (Ekolossa 2,50 €/300 gramman paketti, niitä löytyy myös ainakin isommista ruokakaupoista)
- 0,5 dl gluteenijauhoja (Ekolossa 2,50 €/250 gramman paketti)
- 1-2 rkl kuivattua persiljaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- esim. mustapippuria, chiliä, paprikajauhetta
- 1 rkl öljyä
+ lisäksi öljyä paistamiseen

Purista tofusta ylimääräistä nestettä pois, ja murenna se kulhoon. Sulata ja silppua sienet (niistäkin voi puristaa nestettä pois, jos ovat kovin vetisiä). Silppua sipulit joukkoon. Surauta massa tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lisää sitten jauhot, mausteet ja öljy, ja sekoita tasaiseksi. Massan pitäisi olla helposti muotoutuvaa, jos se ei ole sellaista niin lisää jauhoja.

Paista sitten pihvit paistinpannulla kummaltakin puolelta tasaisen ruskeiksi. Huomioi ettet paista liian suurella lämmöllä, sillä muuten pinta saattaa palaa, mutta sisältö jää raaksi.

2 kommenttia: