
GoGreenin vispipurkki (2 dl) maksaa n. 1,85 € ja löytyy keskikokoisestakin K-marketista.
Tarvitset:
- 2 purkkia kauravaniljakastiketta tai soijavispikermaa
- 100-150 g tummaa suklaata (vegaaniset suklaat löydät täältä)
(- ripaus vaniljasokeria ja tavallista sokeria, näitä ei tarvitse varmaan jos tekee kauravaniljakastikkeeseen tuon, mutta ajattelin että soijakerma ei ole yhtä makeaa kuin kauravaniljakastike niin siksi lisäsin)
Tee näin:
Laita kattilaan vettä ja aseta sen päälle syvä lautanen. Pilko lautaselle suklaa palasiksi, ja anna sen sulaa rauhassa. Kaada sitten vispikermat/kauravaniljakastikkeet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Halutessasi lisää loppupuolella vatkausta sokerit.
Kun suklaa on sulanut niin kaada se kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Annostele sitten suklaa-kermavaahto pakastinrasioihin ja pakasta. Jäätelö kannattaa ottaa sulamaan hetki ennen tarjoilua, sillä se on ihan kovaa suoraan pakastimesta ottaessa.
Itse pakastan jäätelön yhden-kahden annoksen rasioihin (tyhjät rasvapurkit hyötykäyttöön!), niin jäätelöä ei tarvitse uudestaan pakastaa pienen sulatuksen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti