torstai 19. helmikuuta 2009
Nokkos-sieni-perunavuoka eli mössö (5 annosta)
Lettupannu-blogin tämän ohjeen johdosta intouduin kokeilemaan saman tyylistä uuniruokaa.
Lopputulos ei kyllä ollut kovin kaunista katsella, mutta maistui kyllä!
Soijakermapurkki maksaa lähi Siwassa 1,29 € purkki.
Tarvitset:
5 pienehköä perunaa
3 pientä porkkanaa
n. 200 grammaa pakastenokkosta tai pinaattia
n. 3 dl rasia pakastettuja sieniä pienittyinä
reilu 1 dl soijarouhetta (+ vettä turvotukseen)
1 sipuli
purkki soijakermaa
vuoan voiteluun rasvaa
tilkka öljyä paistamiseen
Mausteita voi laittaa esimerkiksi: yrttiseosta, valkosipulia (jauheena tai tuoreena), rakuunaa, suolaa ja pippuria.
Toimi näin:
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese huolellisesti porkkanat ja perunat. Silppua sitten ne ohkaisiksi siivuiksi ja laita kulhoon. Sotke perunoiden ja porkkainoiden sekaan yrttiseosta ja rakuunaa.
En muistanut ottaa nokkosta ja sieniä sulamaan kovin paljon ennen ruuanlaittoa, joten laitoin tässä vaiheessa ensin sulamaan sienet ja vähän myöhemmin myös nokkosen. Laita myös soijarouhe turpoamaan. Silppua sitten sipuli ja heitä se sulaneiden sienten ja nokkosen kanssa pannulle. Mausta sitten mössöä valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Rasvaa vuoka ja laita puolet peruna-porkkanaseoksesta pohjalle. Kaada sitten pinaatti-sieni-sipuli seos ja sen päälle soijarouhe. Laita päällimmäiseksi loput peruna-porkkanaseoksesta.
Kaada päälle soijakerma ja paista uunissa noin tunnin.
Tunnisteet:
*pinaatti ja nokkonen,
*sieni,
*soijarouhe ja -suikale,
uunivuoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti