Teimme tämän kuun kämppikseni Mariannen kanssa läksiäisjuhliimme mm. pinaatti- ja porkkanasämpylöitä ja niiden kaveriksi hummusta. Kävikin niin että Marianne osoittautui varsinaiseksi hummustaikuriksi, ja loihti siitä ihan mielettömän hyvää. Hummus katosi pöydältä salaman nopeasti ja karskimmatkin sekasyöjät kyseli reseptiä. En siis kuvaa ehtinyt tästä suosikkierästä nappaamaan, joten kuvassa pällistelee toinen erä hummusta, johon eivät aurinkokuivatut tomaatit päässeet mukaan.
Tarvitset:
- n. 6 dl keitettyjä kikherneitä (itse keitimme n. kolmenlitran kattilallisen kikherneitä ja erotimme siitä vain pienen osan tätä varten. Papuja yleisesti ottaen kannattaa keittää iso erä ja vaikka pakastaa osa)
- 2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja (käytimme purkkia jonka paino öljyineen oli 200 g ja itse tavaraa 95 grammaa)
- yhden sitruunan mehu
- 1 dl vettä
- loraus oliiviöljyä
mausteeksi kuivattua persiljaa, suolaa, hieman chiliä ja valkosipulia/valkosipulijauhetta
Toimi näin:
Soseuta kikherneet massaksi, jos ei sauvasekoittimesi, tehosekoittimesi tai muu vastaava soseuttimesi pure niihin sellaisenaan niin lisää jo tässä vaiheessa vesi nesteeksi.
Tämän jälkeen lisää muut ainekset ja tehosekoita massa tasaiseksi massaksi.
Aseta valmis hummus pöydälle ja väistä keittiöön rynnivää nälkäistä ihmismassaa.
Meillä hummuksessa on lähes aina myös tahinia. Nam-nam! On kyllä loistava vegaaninen leipälevite, terveellinen ja herkullinen. Meillä on muuten samaa kokemusta siitä että sekasyöjätkin ovat olleet hummuksesta ihan innoissaan. Olen huomannut että kauppoihinkin on ilmestynyt valmiita hummuksia pienissä purkeissa gourmetjuustohyllyihin!
VastaaPoistaMekin oltaisiin laitettu tahinia, mutta sitä ei just sillon sattunut olemaan meillä, niin jätettiin pois. Oikein hyvää tuo oli ilmankin!
VastaaPoistaMinusta hummuksessa ja muissa papu/linssilevitteissä on just se hyvä puoli, että ne on paljon maukkaampia, ja täyttävämpiä kuin perus Keiju, ja tulee edulliseksikin, jos ei kovasti ala hifistelemään täytteissä (aurinkokuivatut tomaatitkin on aika kalliita kyllä...).
Noi kauppojen hummukset on kyllä ollut hauska juttu! Ei ne kyllä yhtä maukkaita ole kuin itsetehdyt.
namiiiii! :))
VastaaPoistaYksi hyvä versio on maapähkinävoihummus. Eli maapähkinävoita klöntti sekaan. Kiva blogi teillä!
VastaaPoista