tiistai 19. toukokuuta 2009

Banaanikeksikookosjäätelö (8 annosta)


Herkkujen herkku tämä(kin) jäätelö! Itsetehdyssä jäätelössä on se ehdoton etu, että saa tehdä juuri niin ihastuttavan hullunkurisia maku- yhdistelmiä kuin haluaa ja laittaa niin paljon makua kuin haluaa, toisin kuin kaupan jäätelöissä, missä monesti sitä täytemakua on vain nokare.
Herkullisesta kuvasta kiitos kämppiksellemme Mariannelle.

Tarvitset:
- 2 prk soijakermaa (yhteensä 4 dl)
- 1 prk kookoskermaa
- 3-4 banaania (mahdollisimman kypsiä)
- 100 g kaurakeksejä

Sitten toimintaan:
Vatkaa kylmettyneet kermat vaahdoksi. Muussaa joukkoon banaanit ja murskaa myös keksit joukkoon pieniksi paloiksi.
Sekoita ja kaada rasiaan, pakasta. Muista ottaa jäätelö sulamaan ajoissa ennen nauttimista, sillä suoraan pakastimesta ottaessa se on liian jähmeää annosteltaviksi.

4 kommenttia:

 1. Itsetehtyä jäätelöä... Eipä ole tullut mieleenikään. Vaikuttaa sen verran herkulliselta, että pakko on tätäkin kokeilla :) Osaatko kuvailla makua? Muistuttaako "oikeaa" jäätelöä?

  VastaaPoista
 2. Minusta tämä on paljon parempaa kuin mielikuvani lehmänmaitoon tehdystä jäätelöstä. Tofujäätelöstä tämä on hieman erilaista, sillä minusta tofujäätelö on paljon "tuhdimpaa" (siis että lehmänmaitojäätelöä muistaakseni jaksoi syödä "miten paljon vaan", tofujäätelöstä tuli nopeasti täysi olo ja tämä itsetehty soijakermajäätelö on joku välimuoto :D makueroja muuten ei minusta kamalasti ole).

  Mutta tätä on todella helppo valmistaa, ja mielestäni muuntelumahdollisuudet on ihan äärettömät! Kannattaa siis kokeilla, ja kerro vaikka voittiko sinusta lehmänmaitojäätelön ;)

  VastaaPoista
 3. en ole oikein väleissä tuon banaanin kanssa. millä muulla makealla hedelmällä sen voisi korvata? huomaan, ettei ohjeessa ole käytetty lainkaan sokeria. ihan pakko kokeillareseptiä viikonloppuna. ( :

  VastaaPoista
 4. Heta: Eiköhän sen banaanin voisi korvata vaikka omenalla, päärynällä tai vastaavalla. En ole kokeillut, mutta en näe syytä miksei voisi :)
  Tai voihan jätskiin laittaa jotain ihan muuta! Ei me olla läheskään joka kerta laitettu ollenkaan mitään hedelmää jäätelöön.

  VastaaPoista