keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Chilisuklaakakku (n. 10 annosta)

Tämä ohje on ilmeisesti ollut Helsingin Sanomissa 27.3.2008, itse lähinnä vain vegaanistin tämän.
Kivasta kuvasta kiitos Mariannelle!

Tarvitset:
- 150 g margariinia (+ nokare vuoan voiteluun)
- 3,5 dl sokeria
- n. 1 dl soijajauhoja
- n. 1 dl vettä
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0,5 tl suolaa
- teelusikan kärjen verran tulista chiliä (vältä niitä kaupan chilimausteseoksia, joissa on joukossa valkosipulia ym. itsellä oli jotain todella tulista chilijauhetta chilikauppa.fi:stä)

Lisäksi halutessa päälle tomusokeria tms. Mielestäni marjat, etenkin puolukat, tuo kakkuun kivaa raikkautta, mutta pakastemarjat mössääntyy kakun päälle aika nopeasti.

Valmistus:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, ja voitele sitten kakkuvuoka. Minä käytin irtopohjavuokaa, johon laiton leivinpaperin pohjalle, joten siitä tarvitsi rasvata vain reunat. Sulata rasva (jos on ovela, ja on uunin kestävä kippo niin käytä laita rasva sulamaan lämpiävään uuniin), ja kaada sen joukkoon sokeri ja soijajauho-vesiseos, vatkaa.
Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet, chilin kanssa saa olla varovainen, sillä ei ole kovin hauskaa polttaa suuta kakkua syödessä (kokemuksen syvä rintaääni....). Lisää sitten ne siivilän läpi taikinaan, sekoita. Kaada sitten taikina vuokaan, ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi.
Kakun jäähdyttyä kippaa se tarjoiluastiaan, ja sirota päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti