torstai 17. kesäkuuta 2010

Täytekakku


Täytekakun pohja

Tarvitset
4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl vettä
1,5 dl soijamaitoa
1, dl rypsiöljyä
3 rkl sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nesteet keskenään. Yhdistä varovasti sekoittaen. Parasta on sekoittaa taikinaa reunoilta nostellen, vaikkapa nuolijalla. Paista 175
asteessa noin 50 minuuttia.


Anna kakun jäähtyä, ja leikkaa se sitten kolmeen osaan. Kostuta hyvin, täytä ja koristele mielesi mukaan.



Itse täytin kakun niin että kostutin kaikki kerrokset mansikkamehulla, mitä tuli pakastemansikoiden sulaessa. Vatkasin kaksi Sunnuntai kermapurkkia (1,52 €/kpl) ja levitin toisen kerroksen väliin nokareen kermavaahtoa sotkettuna yhteen Alpro Soyan suklaavanukkaaseen (2,29 €/4 prk), ja toisen kerroksen väliin levitin vähän mansikkahilloa, paljon pakastemansikoita ja kerroksen kermavaahtoa. Päälle levitin seuraavana aamuna paikan päällä (en tarjonnut kakkua kotona, vinkiksi kuljetukseen: tökkää kakkuun muutamia hammastikkuja pitämään kerroksia yhdessä jos aiot koristella täytetyn kakun jossain muualla - tämä estää kakun kerrosten liikkumista paikoiltaan) loput sunnuntai vispit ja kokeilin ensimmäistä kertaa käyttää koristeluun Soyatoon Soy whip, soya spray creamiä (2,99 €/purkki). Kuulin että tällaiset paineilmakermat yleisesti ottaen valahtaa aika nopeasti pahannäköiseksi ja kakku kannattaa koristella vasta mielellään vähän ennen tarjoilua. Itse en kuitenkaan mitään valahtamista havainnoinut yhden päivän tarkkailun aikana joten ehkä tämä on vaan maitokermojen kirous, ja makukin kermassa oli ihan kiva. Nyt on niin kiva kokeilla kaikkia juttuja, kun ei itse tarvitse maksaa ainakaan kaikista ruokaostoksista! Lopuksi koristelin kakun Ohoj:n suklaakastikkeella, mikä kai on tarkoitettu jäätelöön mutta näytti kivalta kakunkin päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti