torstai 8. tammikuuta 2009

Perunalohkot (3 annosta)


Nämä perunat sopivat erinomaisesti vähän suolaisemmaksi ruuaksi sellaisiin hetkiin kun ei tee mieli mitään kunnon ruokaa, mutta haluaa napostella jotain asteen verran laadukkaampaa kuin sipsit tms. Näiden kanssa sopii hyvin soija- tai tofupyörykät tai miksei vaikka soijasuikaleetkin, näin niistä saa tukevamman aterian.
Näiden hinnaksi ei tule paljon mitään, perunat kun ovat halpoja ja mausteissa voi soveltaa makunsa mukaan.

Tarvitset:
1 kg isoja perunoita
ison lorauksen öljyä
mausteita

Toimi näin:
Pese perunat hyvin ja pilko ne niin että yhdestä perunasta tulee 6-8 lohkoa. Laita sitten uuni lämpiämään 225 asteeseen. Tee sitten mausteöljy, kaada lautasella iso loraus öljyä ja sotke siihen makusi mukaan mausteita. Minä käytin perunamaustetta, valkosipulia, chiliä ja mustapippurirouhetta. Mausteita saa laittaa niin että öljy on kohtalaisen ”jähmeää” mausteista. Pyörittele sitten perunalohkoja mausteöljyssä ja ne tämän jälkeen pellille.
Paista perunat keskitasolla noin 40-45 minuuttia kunnes perunat on kypsiä ja rapeita.

2 kommenttia:

  1. Joskus vuosia sitten olen kotona voidellut omatekoisia lohkoperunoita pullasudilla , se saattaisi olla hiukan siistimpää hommaa kuin "uittaminen".

    VastaaPoista
  2. Vilho: Voi olla. Musta se on kyllä sottaisempaa pullasudilla tehtynä, kun sitten siitä perunasta piti pitää sormin kiinni että homma toimi näppärästi, tollein "uittamalla" ei tarvitse kun niitä voi pyöritellä siinä jollain apuvälineellä (haarukalla tms). Musta se oli nopeampaakin. Mutta makuasioitahan noi on...

    VastaaPoista