perjantai 9. tammikuuta 2009

Suklaahippukeksit (24 tosi isoa keksiä)

En jostain syystä kauhean usein keksejä tee, vaikka ne kohtalaisen helppoja onkin valmistaa. Eilen kuitenkin oli oiva tekosyy tehdä keksejä, kun kaverin piti tulla käymään vierailulla. Valitettavasti kyllä kaveri sairastui, eikä päässyt käymään, mutta jäipähän enemmän keksejä minulle.
Näiden reseptin poimin täältä:
Nämä oli kyllä kivan helppoja valmistaa, eikä tarvinnut edes ostaa mitään ihmeellisiä aineksia.

En ole erityisen itsevarma sellaisten reseptien kanssa missä täytyy korvata kananmuna jollain muulla, eikä kerrota tarkkoja määriä mitä käyttää, mutta kyllä nämä silti onnistui passelisti, vaikka välillä mieltäni vaivasi pieni epäillys.

Näihin tarvitset:
5 1/3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
225g pehmeätä Keijua
2 1/3 dl fariinisokeria
reilu 1 dl sokeria
reilu 2 rkl soijajauhoa ja tilkka vettä
vaniljasokeria
rouhittua tummaa suklaata

Toimi näin:
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola kulhossa. Vatkaa sitten toisessa kulhossa pehmennyt rasva, ja sokerit (tavis, vanilja ja fariinisokeri) keskenään, sekoita sitten soijajauhoista ja vedestä tehty seos taikinaan. Vatkaa sitten vähän kerrallaan kuivat aineet sokeri-rasva seokseen, tähän kannattaa käyttää sähkövatkainta.

Lopuksi lisää mieleisesi määrä suklaarouhetta joukkoon. Mielestäni myös pähkinärouhe sopisi hyvin joukkoon, jos pelkkä suklaa kuulostaa tylsältä.
Tee sitten lusikan avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille keksimassasta nokareita, ja paista n. 15 minuuttia. Anna keksien jäähtyä uunista tultuaan ennen kuin siirrät ne pelliltä, että keksit ehtivät kovettua kunnolla.

4 kommenttia:

  1. Jos minusta tuntuu että kananmuna on jossain reseptissä ihan hyödytön niin jätän sen vain pois enkä vaivaa päätäni sen korvaamisella. Niin tekisin myös ehkä näissä kekseissä, vaikka minulla on kyllä hyvä kokemus pellavansiemenrouhelimasta Chewy Chocolate Cookieseissa.

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen sitä mieltä että kananmunaa tungetaan monesti ihan turhaan leivonnaisiin, mutta tuntuu silti usein "turvallisemmalta" laittaa jotain sidosainetta joukkoon, kun jättää kokonaan pois. Hmm, täytynee kokeilla ensikerralla sitten kokonaan ilman.
    Tuo pellavansiemenrouhelima kuulostaa kyllä kans kokeilemisen arvoiselta, sekin oli minulle ihan uusi juttu, ennen kuin luin siitä ehkä just teidän blogista, mut en ole jaksanut sitä kokeilla. Nopeasti sitä jumittuu toteuttamaan keittiössä tiettyjä kaavoja ja kikkoja.

    VastaaPoista
  3. Emmä tiennykää et keksit voi olla hyviä, mut nää on. En laittanu suklaata, laitoin cashew pähkinärouhetta.

    VastaaPoista