tiistai 6. tammikuuta 2009

Omena-kookostorttu

Teki mieli jotakin makeaa.
Valitettavasti kaupat eivät jostakin syystä suostu pitämään oviaan auki aina silloin kun niitä kaipaisin (mistähän moinen…), joten täytyi tyytyä aineksiin mitä kotoa löytyy. Selailin siis mainiota Inna Somersalon Yllin kyllin -keittokirjaa, jonka kiltti sukulaiseni minulle jouluna lahjoitti, ja sovelsin sen omena-kookostorttuohjetta, jättäen rommin pois ja korvaamalla omenaviipaleet omenahillolla.

Periaatteessa olisin myös halunnut jättää sokerin käytön vähän pienemmäksi, kun kerran hillossa sokeria löytyy jo valmiina. Valitettavasti armaalla blogikumppanillani oli päällä automaattivastaus "Kyllä kultaseni", kun hänelle ehdotin asiaa, eli toisin sanoen viesti jäi jonnekin hämärän rajamaille hänen korvakäytävässään samalla kun hän reseptiä uskollisesti noudattaen heitti sekaan lisää sokeria.
Kaikesta huolimatta hampaat eivät kuitenkaan suusta pudonneet torttua syödessä, vaikka se vähän makeaa olikin. Suosittelen kokeilemaan, ja varatkaa vähän jäätelöä tämän kanssa!

Tarvitset – hellan, sähkövatkaimen, ja muiden yleishyödyllisten vempaimien lisäksi – siis:

Taikinaan:
- 200 g pehmeää margariinia
- 2,5 dl sokeria
- 1,5 dl soijajauhoja (näitä siis tosiaan löytyy ihan perus citymarketeistakin, yleensä kai luontaistuotehyllyltä – ei maksa paljoa)
- 3 dl vettä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
- 0,5 dl fariinisokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl kookoshiutaleita
- 3 dl omenahilloa

Pinnalle voi lisäksi ripotella vähän kookoshiutaleita

Toimi näin:
Anna margariinin pehmetä huoneenlämmössä, ja vaahdota se sitten sokerin kanssa. Sekoita soijajauhot veteen ja vatkaa se sokeri-margariinivaahtoon.
Sekoita sitten leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita seos taikinaan.

Sitten tehdään täyte: sotke siis kaikki täyteainekset keskenään omassa kulhossaan.
Tämän jälkeen olisi aika voidella vuoka. Lisää sitten puolet taikinasta vuokaan tasaiseksi kerrokseksi, sen päälle levitetään täyte, ja päällimmäiseksi levitetään taikinan loppu. Päälle voi lisäksi ripotella vähän kookoshiutaleita.

Paista 175 asteessa 70 minuuttia, mutta peitä foliolla siinä välissä jos se alkaa kärähtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti