maanantai 19. tammikuuta 2009

Pizza (1 n. 35cm halkaisijan paksupohjainen pizza)


Eli jokaisen ruokakaappeja tyhjentävän opiskelijan ystävä. Pizzassa saa toteuttaa omaa pientä anarkistiaan: sääntöjä ei ole, kaikki on mahdollista. Heitä kaikki syötäväksi kelpaava täytteeksi. Älä kuitenkaan täytä liikaa, koska muuten pizzaa on hankala pitää koossa.

Taikina

1,5 dl vettä
15 g tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja

Sekoita aineet ja laita kohoamaan lämpimään paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, niin ala kaulitsemaan sitä.
Länttää sitten päälle täytteitä oman maun mukaan, pohjalle on tietysti hyvä laittaa jotain tomaattipyrettä etäisesti muistuttavaa tahi ihan ketsuppia. Viime pizzaan heitimme turvotettua soijarouhetta, herkkusieniä, ananasta, oluthiivahiutaleita ja seitanpihvien rippeet.
Pizza menee hyvin ilman juustoakin, mutta jos on äveriäs olo niin kannattaa kokeilla Cheezly -mozzarellaa päälle (löytyy ihan keskikokoisista marketeista juustohyllyiltä, hintaa en tähän hätään muista mutta aika kallista se on).

Paista 225 asteessa noin 10 tai 15 minuuttia, riippuen vähän pizzan koostumuksesta. Hyvä yleisohje on, että pizza on valmis silloin kuin taikina on sopivan ruskeaa ja keittiössä leijailee maukas tuoksu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti