tiistai 1. kesäkuuta 2010

Itävaltalais-sveitsiläisittäin toteutettu pastakastike nepalilaisilla raaka-aineilla


Tällaisella otsikolla tälläkertaa. Tehtiin siis sveitsiläis-itävaltalaisen vapaaehtoisen kanssa tällaista pastakastiketta n. 60 hengelle jättimäisessä padassa. Hyvin kelpasi! Varoitan että kastike on hyvin currymainen, kun syö vain kaksi kertaa päivässä niin ruuan täytyy olla ruokaisaa!
Tämä ohje kuitenkin tehty pienemmälle populalle.

N. 10 annosta

Tarvitset:
- iso sipuli
- 2 * paprika
- n. puolikas valkosipuli/muutama kynsi
- kaksi pientä kesäkurpitsaa
- pieni munakoiso
- pala kukkakaalia
- 3 * porkkanaa
(- 6 * tomaattia)
(- sieniä/perunaa/retiisiä/vihreitä chilejä)
- purkki tomaattipyrettä

Sovella reseptiä sen mukaan mitkä on kausivihanneksia. Nepalissa tällainen kastike 60 hengelle maksoi n. kuusi euroa. Suomessa varmaan maksaa kymmenkertaisesti.

Pilko sipuli ja kuori valkosipuli. Valkosipulinkynsiä ei tarvitse pilkkoa, korkeintaan voit halkaista isoimmat kynnet kahtia.
Voit sitten pilkkoa sopivan pieniksi palasiksi puhdistetut vihannekset. Jos haluat lisätä kastikkeeseen myös oikeaa tomaattia, ne on parasta kiehauttaa kuumassa vedessä niin kuoret lähtevät helposti nyppimällä irti.
Kuulota ensin sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla, lisää tähän joukkoon myös osa vihreistä chileistä pilkottuna - jos haluat tuoretta chiliä käyttää. Lisää sitten muut vihannekset ja tilkka vettä. Laita kansi päälle ja anna hautua. Jos teet ison erän, tai vain pienessä pannussa, niin lisää vihanneksia pienissä erissä.
Kun juurekset alkaa hieman pehmetä, lisää tomaattisosetta.

Mausta suolla, chilillä, pippurilla, ja halutessasi raastetulla inkiväärillä.

Anna hautua pitkään ohjeella mitä pidempään sen parempaa. Parasta kastike on seuraavana päivänä, jääkaapissa levänneenä.

Vinkkinen, jos keität pastaa saman aikaan ja pasta joutuu odottamaan ennen tarjoilua niin lisää hieman nestettä pastakastikkeesta. Tämä estää pastan toisiinsa tarrautumisen.

2 kommenttia:

  1. Kuudella eurolla kuudellekymmenelle safkat - ihan jees :) Kuulostaa kyllä aika kevyeltä tuo, jos vain sipuleiden kuullotukseen öljyä. Mutta varsin maukkaalta kyllä!

    VastaaPoista
  2. Aika kevyttähän tuo onkin, ei ehkä ihan sellaista ruokaa mitä olen tottunut Suomessa muuten tekemään. :)
    Nepalissa syödään, tai ainakin köyhät syö, tosi kevyesti. Ruoka on lähinnä hiilihydraatteja ja proteiinia saadaan lähinnä linssikastikkeesta mikä on lastenkodilla useimmiten laihaa. Ei siis mitään terveysihmeruokaa. Tää siis toteutettu vähän samalla tavalla, runsas vihanneksisena vain.

    VastaaPoista