sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Chowmein (2-3 annosta)


Chowmein on sarjaa "laiskottaa, jos vaan heitän pannulle tirisemään jotain kaapin pohjalta". Alkujaan kiinalainen ruoka, se on maukas, halpa (subjektiivisesti, tietenkin) ja oikein tehtynä ravitseva. Me söimme tätä Nepalissa jonkin verran, Kaisla enemmän kuin minä. Uskokaa kun sanomme: ravintolachowmein on yleensä mautonta ja pahaa, joten siihen ei kannata perustaa mielipidettään tästä herkusta. Kotikeittiö on aina paras keittiö, ja parhaimmat chowmeinit söimme lastenkodissa ja Suomessa tehdessämme.

Tarvitset:
- 2 levyä nuudeleita
(- paketti marinoitua tai kylmäsavustettua tofua)
- pala kaalia
- tomaatti
- muita vihanneksia/vihannessekoitusta haluttu määrä
- mausteita: nepalissa chowmeiniin kuuluu tuore vihreä chili, mutta Suomessa on ehkä helpompaa ja halvempaa käyttää kuivachiliä, lisäksi voi laittaa valkosipulia, suolaa ym.
- öljyä paistamiseen

Laita nuudelit kiehumaan, mutta älä lisää liemeen mitään mausteita. Laita samalla paistinpannulle paistumaan tofu keskilämmöllä. Jos laitat ruokaan sipulia niin se kannattaa myös lisätä hieman ennen nuudeleiden paistamista, tee samoin muuta pitempää kypsytystä vaativille vihanneksille. Kun nuudelit ovat valmiita, valuta niistä vesi pois ja lisää ne paistinpannulle. Mausta nuudelit tässä vaiheessa, ja sekoita aktiivisesti etteivät nuudelit pala kiinni. Kun nuudelit alkavat saada ruskeaa väriä pintaan, lisää kuutioitu tomaatti, silputtu kaali ja muut vain pientä kypsennystä vaativat kasvikset. Älä anna kaalin paistua liikaa, sopivaa se on kun se on hieman pehmentynyt mutta siinä on silti vielä pientä rapeutta. Chowmeinin teko ei ole niin helppoa kuin miltä se ensiksi näyttää! Itse tykkään lisätä vielä vähän soijakastiketta jälkikäteen. Tabascocin käy, mutta sitä minä nyt tungen joka ikiseen ruokaan.

Syö tikuilla, kasvata metrin mittaiset viikset ja pohdi zen-viisautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti