torstai 15. heinäkuuta 2010

Tofusalaatti (4 annosta)


Helteillä ei huvita mikään. Ei ainakaan jos edellisenä päivänä on hella kosahtanut käyttökelvottomaksi, vaikka toisaalta ei 30 asteen sisälämpötiloilla kauheasti huvita muutenkaan uunia lämmitellä. Piti siis keksiä jotain kylmää syötävää.

Tarvitset:
- jäävuorisalaatin (1,99 €/kg Siwasta)
- 1 paprika (4,95 €/kg Siwasta)
- 2 avomaankurkkua (tää oli minun päivän yllättäjä, halvempi kilohinta kuin normikurkuilla, 1,69 €/kg Siwasta)
- pieni purkki herkkusieniä
- n. 100 grammaa aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (200 gramman purkki 2,49 €, katso myös Chocochilin uunissa kuivatut tomaatit)
- 1 pkt kylmäsavustettua tofua
- lisäksi vähän pippuria, suolaa ja oliiviöljyä

Kaada herkkusienistä neste pois (jos et ostanut valmiiksi öljyssä olevia), ja rouhi joukkoon hieman pippuria, suolaa ja kaada loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljystä. Jätä maustumaan.
Pese sitten salaatti ja vihannekset, pilko tai revi salaatti ja kuutioi paprika ja kurkut. Sitä mukaan kun pilkot tuotteet siirrä ne kuivahtamaan hetkeksi pyyhkeelle jotta liika kosteus haihtuisi.
Kuutioi tofu ja pieni liiasta öljystä valutetut aurinkokuivatut tomaatit. Huomioi että öljyä ei tulisi kaataa viemäriin, aurinkokuivattujen tomaattien öljy on mukavasti maustunutta ja voi hyvin käyttää vielä uudestaankin. Sotke sitten kulhoon kaikki ainekset varovasti nostellen. Jos herkkusienet ovat kovasti öljyisiä puristele/valuta niistä liika öljy pois ennen salaattiin laittoa.
Halutessasi kaada valmiin annoksen päälle hieman oliiviöljyä ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti