lauantai 17. heinäkuuta 2010

Aamupalaksi terveellistä jogurttia osa 2


Tämä resepti on käytännössä sama kuin alkuperäinenkin versio, mut koska sitä on hieman kehitelty, ja tykkään esitellä turkoosin väristä jogurttia, niin julkaisen tämänkin nyt.

Jotain spirulinasta: spirulina on levää joka, wikipedian mukaan kuuluu sinilevien ja siniviherlevien sukuun. Se on hyvä proteiinin lähde, sillä se on 65-71 prosenttisesti täyttä proteiinia, ja siinä on kaikki aminohapot täydellisessä balanssissa. Ainakin jos on Jack Joseph Challemia (Spirulina what it is...the health benefits it can give you) uskominen. Kyseisessä Challemin kirjassa puhutaan myös spirulinan positiivisista vaikutuksista diabetekseen, anemiaan, maksasyöpään ja muistaakseni myös allergioihin. Tosin kirjanen on vuodelta 1981, joten tiedä sitten kuinka luotettavana lähteenä tuota voi pitää. Mutta japanilainen filosofi Toru Matsui on selvinnyt 15 vuotta syömällä pelkästään spiruliinaa ja muita leviä, joten tuskin mistään ihan turhasta aineesta on kyse. Aiheeseen en ole kuitenkaan sen paremmin perehtynyt, googlettakoon ne joita enemmän kiinnostaa - minulle riittää tieto siitä että aine on terveellistä.

Kylmäpuristettu pellavaöljy taas hellii ihoa, hiuksia ja verisuonia.

Tarvitset
- jogurttia (uus maustamaton alpron jogurtti k-marketista 1,77 €/500 g)
- 1 tl spiruliinaa jauhemuodossa (punnitse ja säästästästä 19,90 €/ 250 g)
- 1 rkl hampunsiemeniä (ekolosta 6,30 €/500 g)
- 2 tl kylmäpuristettua pellavaöljyä (ekolosta 4,70 €/250 ml)
(- 2 tl kaakaopapurouhetta)
(- pakastemarjoja)
(- makeutukseksi siirrappia, jos käytät maustamatonta jogurttia)
Sulkeissa olevia aineksia vaihtelen fiiliksen mukaan

Kaikessa simppeliydessään, sotke ainekset ja nauti. Spirulinasta jää mulla ainakin turkoosia väriä huuliin, joten muista vilkaista peiliin syömisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti