perjantai 23. huhtikuuta 2010

Väliraportti

Vegemenu totesi jo pian elokuun jälkeen sitten että on mahdotonta kirjoittaa montaa merkintää nepalilaisesta ruuasta. Ei nimittäin ole kovin montaa tapaa keittää riisiä ja linssejä, eikä arkicurryjakaan ole niin monenlaisia. Jos joku haluaa kuulla tiivistyksen curryista niin silloin kun kasvaa pinaattia niin syödään pinaattia, silloin kun peruna ja kukkakaali on halpaa niin paistetaan perunaa ja kukkakaalia. Valitettavasti lähes kaikki muu ruoka on kotoisin muista maista, eikä niitä nautita lastenkodilla juuri kuin joskus erikoistilaisuuksissa.

Suomeen lähtö meillä kuitenkin lähestyy, enää vain reilu kuukausi että lentokone pärähtää käyntiin ja saastutamme tiemme raskain sydämin takaisin kohti kotikeittiöitä. Suomessa olijoille siis muistuttaisimme, että rakastakaa keittiöitänne, voin valehtelematta sanoa että oma keittiö: uuni ja tutut ruoka-aineet on asia jota olen lähes päivittäin kaivannut Suomesta. Voi siis odottaa että merkinnät taas lisääntyvät paluun jälkeen, onhan sitä ehtinyt kypsytellä mielessä yhtä jos toistakin reseptiä mitä haluaisi päästä kokeilemaan!

Muistuttaisimme myös Tamperelaisia, ja siellä lähiseuduilla oleilevia Vegfesteistä. Nauttikaa ruuasta! Ihanasta vaihtelevasta ruuasta, joka ei ole joka päivä valkoista riisiä ja laihaa linssikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti