sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Wok (noin 6 annosta)


Tämä on taas näitä reseptejä, joita voi tehdä nopeasti pienellä vaivalla, ja on suhtkot halpaa ja yksinkertaista. Tämänkaltaista wokkia voi tehdä aivan miten itse haluaa, ja tästä versiosta on tullut yksi lempiruuistani.

Puoli kiloa tofua maksaa Helsingin Vii Voanissa 1,5 €, se on halvinta tofua mitä olen löytänyt.

Aineksiksi tarvitaan vain

500 g maustamatonta tofua
marinadi
vihanneksia (itse olen lähinnä ostanut 500 g pakastevihannespusseja)
nuudeleita oman maun mukaan (minusta neljä tai viisi pakettia Mama-nuudeleita on riittävä, kannattaa toki kokeilla muitakin nuudeleita vaihtelun vuoksi)

Pilko tofu sopivan kokoisiksi kuutioiksi ja anna marinoitua jääkaapissa mieluiten mahdollisimman pitkään. Riippuu marinadistakin, kuinka nopeasti se marinoi tofun. Joskus on hyvä antaa maustua yön yli, välillä pari tuntia riittää. Paista tofut sen jälkeen wokkipannulla, kunnes ne alkavat saada väriä. Mielestäni näitä saa paistaa aika kauan. Lisää tofujen joukkoon vihannekset ja anna paistua. Keitä myös nuudelit tässä vaiheessa.

Kun tofut ja vihannekset alkavat olla mielestäsi valmiita, valuta nuudeleista ylimääräinen neste pois ja kaada tofujen ja vihannesten päälle. Itse vähennän lämmön mahdollisimman alhaiseksi, peitän tofun ja vihannekset nuudeleilla ja annan vielä hautua viitisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti