sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Suklaajäätelö (5 annosta)

Tämä on aika herkkua ja helposti tehtyä, variaatioita on varmasti niin paljon kun jaksaa keksiä. Joskin jos tekee marjajäätelöä niin itse laittaisin sekaan vähän enemmän sokeria kuin tässä reseptissä. Ohje on lainattu täältä ja sieltä voi myös kurkkia ehdotuksia millaisia muita makukokeiluja on tehty! Ohjeessa mainittu Beneviva on kyllä nykyään GoGreenia (olen kyllä kuullut että GoGreenia ei enää kohta saa mistään, täytynee sitten kokeilla jotain muuta merkkiä). Meidän lähikaupassa ei ollut mitään kauravaniljakastiketta, joten käytin soijavispiä, hyvää oli näinkin!

GoGreenin vispipurkki (2 dl) maksaa n. 1,85 € ja löytyy keskikokoisestakin K-marketista.

Tarvitset:
- 2 purkkia kauravaniljakastiketta tai soijavispikermaa
- 100-150 g tummaa suklaata (vegaaniset suklaat löydät täältä)
(- ripaus vaniljasokeria ja tavallista sokeria, näitä ei tarvitse varmaan jos tekee kauravaniljakastikkeeseen tuon, mutta ajattelin että soijakerma ei ole yhtä makeaa kuin kauravaniljakastike niin siksi lisäsin)

Tee näin:
Laita kattilaan vettä ja aseta sen päälle syvä lautanen. Pilko lautaselle suklaa palasiksi, ja anna sen sulaa rauhassa. Kaada sitten vispikermat/kauravaniljakastikkeet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Halutessasi lisää loppupuolella vatkausta sokerit.
Kun suklaa on sulanut niin kaada se kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Annostele sitten suklaa-kermavaahto pakastinrasioihin ja pakasta. Jäätelö kannattaa ottaa sulamaan hetki ennen tarjoilua, sillä se on ihan kovaa suoraan pakastimesta ottaessa.
Itse pakastan jäätelön yhden-kahden annoksen rasioihin (tyhjät rasvapurkit hyötykäyttöön!), niin jäätelöä ei tarvitse uudestaan pakastaa pienen sulatuksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti