lauantai 28. helmikuuta 2009

Tofupyörykät (25-30 kpl)

Näiden tekemiseen tarvitaan vähän vaivannäköä minun mittapuullani (lue: ihmiselle joka suosii mössöruokia), mutta on ne sen verran herkkua että se korvaa vaivan.

Resepti on lainattu hienosta chocochili-blogista, ja muunneltu jonkin verran.

Kaiva kaapeistasi siis:
- n. 250 grammaa tofua (Vii Voanissahan siis tofu maksaa 1,5 €/0,5 kg)
- sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- paprika
- vajaa desi soijajauhoja (Ekolossa 2,50 €/300 gramman paketti, niitä löytyy myös ainakin isommista ruokakaupoista)
- vehnäjauhoja (laitoin ensin puolidesiä, mutta lisäilin sitä kunnes taikina oli sopivaa paistettavaksi)
- 0,5 tl suolaa
- savuaromia (nestesavu chilikauppa.fi:stä n. 5 €)
- 1 rkl kuivattua persiljaa
- 1 tl basilikaa
+ reilusti öljyä paistamiseen

Mietin miksi taikina oli niin notkeaa ja erilaista kuin ennen, mutta olinkin unohtanut lisätä siihen korppujauhot, joita alkuperäisessä ohjeessa oli 0,5 dl, mutta kyllä tuo onnistui ilman niitäkin.

Toimi näin:
Puristele tofusta ylimääräinen neste pois mahdollisimman huolellisesti. Murenna se sitten kulhoon. Silppua sipuli ja valkosipuli ja lisää ne tofun joukkoon.
Lisää sitten mausteet, ja osa jauhoista. Surauta taikina tasaiseksi sauvasekoittimella tai muulla vastaavalla laitteella. Kokeile sitten kädellä taikinaa, lisää jauhoja kunnes taikina on enemmän taikinamaista ja pysyy koossa.
Paista sitten paistinpannulla runsaassa öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes pyörykät on kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti