lauantai 12. helmikuuta 2011

Quinoaa ja soijasuikaleita (2 annosta)


Tiesittekö, että kvinoa eli quinoa on yli 16 % proteiinia ja siinä on täydellinen aminohappokoostumus? Se ei myöskään ole mitenkään kohtuuttoman kallista. Ekolossa puoli kiloa kvinoaa maksaa 4,6 €. Kvinoaa voi myös idättää, jolloin ravintoarvot ovat vielä paremmat. Netistä löytää paljon tietoa kvinoan hyvistä puolista, joten ei siitä sen enempää.
Vegemenu kokeili tänään ensimmäistä kertaa kvinoaa kypsennettynä ja vieläpä soijasuikaleiden kanssa, joten siitä tulikin aikamoinen proteiinipommi.

Näin me sen teimme:

Tarvitset
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
kourallisen soijasuikaleita
halutessa hieman aurinkokuivattua tomaattia (käytimme kaksi puolikasta)
sipulin
öljyä paistoon (itse käytimme kookosöljyä)
valkosipulinkynnen
pieni pala kaalia
mausteita (esim. suola, pippuri, chili, inkivääri)

Keitä soijasuikaleet ja aurinkokuivatut tomaatit (jos ovat siis kuivattuja, ei öljyssä lilluvia) kunnes ne ovat pehmeitä. Huuhdo tällävälin kvinoan siemenet ja silppua sipuli ja valkosipuli.

Valuta sitten soijasuikaleiden vesi pois ja paista niitä sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää mausteet. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää kvinoan siemet ja paista niitä hetki. Lisää sitten vesi ja anna porista kattilassa kannen alla välillä sekoittaen, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt. Lisää sitten silputtu kaali ja kypsennä vielä vähän aikaa.

2 kommenttia:

  1. Meillä 6-henkisessä perheessä menee kvinoaa koko paketti kerralla ja silloin sen hinta on kyllä aika kova.

    VastaaPoista
  2. jarna: Uskon! Ei varmaan tällöin sovi ainakaan jokapäiväiseen ruokavalioon. Käytättekö tattaria? Sen kilohinta on Ekolossa kuusi euroa (ja varmasti löytyy siis halvempaakin) ja se on myös täydellinen proteiini. Lisäksi sitä ei tarvitse raahata tänne tuhottoman kaukaa. Ei sekään kilohinnalta voita halpaa riisiä ja makaroonia, mut on kuitenkin ravintoarvoiltaan paljon parempi.

    VastaaPoista