sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Syksyinen linssimuhennos (n. 4 annosta)


Meitä on muistettu viimeaikoina vaikka minkälaisilla laskuilla, joten vedimme jääkaapin vyön pykälää kireämmälle. Linssimuhennos on halpa ja proteiinipitoinen ruoka, sitä kannattaa täyttää porkkanoilla, kaalilla, sipulilla ja muilla halvoilla kausivihanneksilla monipuolisuuden nimissä. Sitäpaitsi se maistuu oikeasti hyvältä!

Tarvitset
- 2 pientä sipulia + tilkka öljyä
- 1 paprika
- 2 porkkanaa
- 2 tomaattia tahi tomaattimurskaa
- n. 300-400 grammaa kaalia (eli noin kolmannes reilusta kiloisesta kaalista)
- 2,5 dl punaisia linssejä
- 5 dl vettä
- kasvisliemikuutio
- 1 tl oreganoa
- 1/2 tl keskivahvaa tai vahvaa chiliä
- muutama kokonainen mustapippuri

Silppua sipulit ja kuulota niitä hetkinen kattilassa öljyssä. Huuhdo ja siisti tällä välin linssit. Lisää sitten linssit ja puoli litraa vettä sekä kasvisliemikuutio.
Silppua sitten paprikat, silppua tai raasta kuoritut porkkanat ja paseeraa tomaatit (eli keitä kokonaisia tomaatteja vedessä hetkinen kunnes kuoret alkavat irrota, poista sitten vesi kattilasta ja kuori tomaatit). Lisää sitten paprikat ja porkkanat kattilaan. Silppua kaali ja murskaa tai pieni veitsellä paseeratut tomaatit, lisää ne kattilaan ja mausta. Anna muhia vielä noin 5-10 minuuttia.

Nauti hartaudella kaapin perältä löydettyjen pölyyntyneiden hapankorppujen tai näkkileivän kanssa. Jos ei sellaista kaapinperällä ole niin nauti ateria aurinkoisten ajatusten kera.

5 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä.

    Tomaattien paseeraus on yhdenlaista soseuttamista; kuvattu toimenpide taas kalttausta ;)

    VastaaPoista
  2. Olen nyt tuossa selannut tätä blogia ja täytyy myöntää että tämä on suosikkini :) Luin myös kokonaan tuon nepalinmatkasta kertovan, erittäin mielenkiintoista.

    Toivottavasti jatkatte tätä pidempäänkin ja päivittelette ahkerasti!

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia! :)

    Kyllä me tätä aiotaan jatkaa, ja toivottavasti jaksetaan päivitelläkin ahkerammin jahka totutaan tähän suomalaiseen elämäntempoon.

    VastaaPoista
  4. oli kylläm uskomatonta ruokaa! ihanan helppoa ja täyttävää! kiitos mielettömästi :)

    VastaaPoista
  5. Halpaa ja terveellistä :)
    Hyvä kun maistuu!

    VastaaPoista