torstai 30. heinäkuuta 2009

Mansikkakakku


Viimeisenä asiana ennen meidän lähtöä kaukomaille halusimme tehdä vielä aika perinteikkäästi suomalaiseen kesään kuuluvan mansikkakakun. Käytimme ohjeena Vegaaniliiton sivuilta löytyvää reseptiä sillä emme ole suuria täytekakun ystäviä ja halusimme käyttää mahdollisimman perusreseptiä. Ohje oli ihan käypä vaikka vähän sitä hioisimmekin jatkossa.

Tarvitset pohjaan:

- 190 g sinistä Keijua (plus vähän vuoan voiteluun)
- 7-9 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl vanilliinisokeria
- 5 1/4 tl leivinjauhetta
- 3,4 dl sokeria
- 4,5 dl soija- tai kauramaitoa

Väliin ja kakun päälle tarvitset vielä:

- mansikoita
- kaksi purkkia soijakermaa
- tilkka limukkaa kostukkeeksi
- banaania tai muita marjoja, tai vaikka hilloa

Toimi näin:
Sotke pohjan kuivat ainekset keskenään sekoita sitten sormin joukkoon margariini ja kun massa on tasaista niin lopuksi soijamaito hellästi taikinamassaa käsitellen.
Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteella alimmalla tasolla n. tunti (ohjeessa sanottiin 1 h 15 minuuttia, mutta meillä ainakin alle tuntikin olisi riittänyt). Jäähdytä jonkin aikaa ja kumoa sokeritetulle alustalle.

Kun kakku on kokonaan jäähtynyt leikkaa se kolmeen osaan. Kostuta sitten hieman pohjaa, lisää haluamasi täytettä ja kermavaahtoa. Lisää toinen osa ensimmäisen päälle ja toista samat toimenpiteen. Päällimäinen osa puolestaan vain kostutetaan, lisätään kermavaahto ja koristellaan. Lopuksi nauti. Kakku on parhaimmillaan kun se on seissyt jonkin aikaa viileässä jolloin pohja on imenyt kosteutta.

Meidän tekemämme kakku oli vain vähän kostutettu, ja siksi aika kuiva joten suosittelemme kostuttamaan kakkua reilummin, ohjeessa oltiin myös kehoitettu käyttämään vehnäjauhoja yhdeksän desiä, mikä oli mielestämme turhan paljon joten vähempikin varmasti riittäisi. Tästä huomaa kun ei itse ole maailman suurin täytekakun ystävä, että kehitettävää tällä alalla olisi. Ehkä sitten kun palaamme Nepalista niin palaamme asiaan ja teemme vielä haastavamman kakun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti