keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Rahkamainen marjapiirakka


Voi vitsi, olin niin iloinen kun kokeilin tätä reseptiä! Tämä on niin ihanan helppo tehdä, ja tähän ei edes tule mitään ihmeellisiä tai kummallisia aineksia. Olipa hienoa saada tietää että soijajogurtti hyytyy paistaessa, tätä tietoa voi varmasti hyödyntää myöhemminkin...
Tämän alkuperäisen reseptin löysin Chocochilistä.
Huomatkaa kuvassa olevat, työoppimispaikassa askartelemani saviukot, hih.

Pohjaan tarvitset:
- 100 g margariinia (sininen Keiju on vegaanista)
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl soijamaitoa (litran soijamaitopurkki maksaa 2,39 € pienestä lähikaupasta)
- rasvaa vuoan voiteluun

Täytteeseen tulee:
- 1 prk (500 g) maustamatonta soijajogurttia (löytyy keskikokoisestakin K-marketista ja maksaa 1,95 €/purkki)
- 0,5 dl sokeria
- 150 g pakastemarjoja (itse käytin mustaherukoita, edellisellä kerralla käytin mansikoita mutta mustaherukoiden pieni kirpeys sopii mielestäni piirakkaan paremmin)
(+ muutamia marjoja koristeluun)

Toimi näin:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita margariini, sokeri ja vaniljasokeri keskenään, tämän voi tehdä ihan sormin. Yhdistä sitten vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sotke ne rasva-sokeriseokseen. Lisää vielä soijamaito ja sekoita seos tasaiseksi.
Painele taikinan pohja voideltuun vuokaan (itse kyllä laitoin leivinpaperin irtopohjavuoan pohjalle ja voitelin vain vuoan reunat, sillä viimeksi piirakka ei meinannut irrota vuoasta) ja esipaista uunissa 9-10 minuuttia.
Sotke tällä välin keskenään sokeri, ravistettu jogurtti ja pakastemarjat keskenään. Marjat saa olla suoraan pakastimesta otettuja.
Levitä sitten täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista piirakkaa ensin 15 minuttia, vähennä sitten lämpöä 175 asteeseen ja paista vielä viisi minuuttia. Ota uunista ja ripottele halutessasi vielä muutamia pakastemarjoja piirakan päälle.

Anna jäähtyä hyvin, sillä soijajogurtti jähmettyy kunnolla vasta jäähdyttyään.

2 kommenttia:

  1. Oi että, miten näyttää herkulliselta! En ole ennen käyttänytkään soijajogurttia leivonnaisissa. Tätä täytyy heti kokeilla. Pakkasesta löytyykin sopivasti viime syksynä poimittuja mustaherukoita... Muutenkin aivan ihania reseptejä täällä teidän sivuillanne :)Mutta nyt sitä soijajogurttia ostamaan... :)

    VastaaPoista
  2. ^ Tuo on ihan mieletön resepti! Itsellekään ei aiemmin olis tullut mieleenkään että jogurtti hyytyy uunissa, mutta aina sitä oppii uutta!

    Ja kiitos kehuista! Niitä on kiva saada, kun mekään ei olla tällaista "julkista kokkailua" aiemmin harrastettu lainkaan, niin tuntuu että on vielä paljon opittavaa ja ihmeteltävää. :)

    VastaaPoista